Povestea soților care au lăsat viața din Italia pentru o fermă de capre în România

Marcel Taftă și Marcela Pricop FOTO: Facebook
Marcel Taftă și Marcela Pricop FOTO: Facebook

Doi soți, Marcela Pricop și Marcel Taftă, au lăsat viața din Italia și s-au apucat de o afacere în comuna vrânceană Răcoasa. Au dezvoltat o afacere cu produse din lapte de capră făcute după rețete tradiționale.

Marcela și Marcel au lucrat 15 ani în Italia, iar cu banii câștigați în Peninsulă au cumpărat 99 de capre și alte utilaje pentru a se apuca de treabă și afaceri. Acum au ajuns la 500 de capete. Vând lapte de capră, iaurt de capră, kefir, urdă sau caș. Toate produsele le procesează la fermă și le vând, cu programare, miercurea și sâmbăta.

Marcela este de profesie asistentă și a plecat în Italia în anii 2000.

„De mulţi ani soţul meu bătea în retragere faţă de tumultul oraşului şi în acelaşi timp, o mare parte din noi tânjeşte către o viaţă mai simplă şi mai aproape de natură. În sfârşit am avut ocazia reală să testăm pe propria piele avantajele şi dezavantajele vieţii la ţară”, a spus Marcela Pricop, pentru adevarul.ro.

În Italia spune că a învățat că trebuie să „îți faci meseria cu seriozitate și să nu aștepți să primești nimic în schimb, doar salariul, nu există așa numita șpagă”.

„Acolo am învăţat să fiu om şi să fiu responsabilă. A fost o muncă de echipă şi mereu am învăţat de la alţii. Apoi am avut ocazia să merg la cursuri de specialitate şi să acumulez şi mai multă experienţă”, a mai spus Marcela.

În 2013, cei doi soți au cumpărat 1,3 hectare de teren unde au construit un saivan. Produsele sunt vândute sub brandul Căprițele lui Robert.

Pentru a-și deschide afacerea au aplicat și pentru bani europeni și au primit 40.000 de euro finanțare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.