Povestea primului fotbalist născut după anul 2000 care a marcat pentru țara sa

A fost marcat primul gol într-un meci internațional de către un jucător născut după anul 2000.  Autorul este un puști din Luxemburg.

Îl cheamă Vincent Thill și s-a născut în 4 februarie 2000. El a marcat golul echipei naționale a Luxemburgului în partida amicală cu Nigeria, pierdută cu 1-3 pe teren propriu.

Thill, care n-a debutat încă la echipa mare a francezilor de la FC Metz, nou-promovată în Ligue 1, a jucat primul meci în națională în urmă cu o lună, în eșecul cu Bosnia-Herțegovina, 0-3.

Împotriva Nigeriei, tânărul număr 10 a evoluat în ultima jumătate de oră și a făcut-o cu stil. Cu toate că are un fizic destul de fragil, tânărul Vincent și-a pus amprenta pe joc, iar în ultimul minut de joc a reușit să marcheze.

Este cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Luxemburugului și primul fotbalist născut după anul 2000 care marchează un gol în fotbalul internațional.

Thill este mijlocaș ofensiv, are doar 1,68 m înălțime și preferă piciorul stâng.

”În acest moment, Vincent nu este de pe aceeași planetă cu ceilalți tineri jucători luxemburghezi. E o plăcere să îl vezi jucând. Rareori pierde un duel. Singurul fel de a-l opri este prin fault”, îl laudă selecționerul Luxemburgului, Luc Holtz.

”Peste zece ani, toată Europa va afla cine este Vincent Thill. Noi nu vrem să îl facem un bun jucător tânăr, ci un mare fotbalist. Este modest, iar anturajul său este foarte echilibrat. Este o plăcere să îl antrenezi pe acest puști”, a spus și Olivier Muet, antrenor la juniorii echipei FC Metz.

Vincent a început fotbalul în Luxemburg, însă la 11 ani a plecat în Franța, la Metz. Părinții săi, Serge și Nathalie, au jucat și ei sub culorile micuțului ducat, în timp ce fratele său mai mare Sebastien (22 de ani) face parte și el din echipa naționala mare, în timp ce Olivier (19 ani) evoluează pentru Luxemburg în echipa de tineret.

Thill nu se grăbește să debuteze în fotbalul mare la echipa de club.

”Vreau să devin profesionist la Metz peste un an. Mă concentrez pe echipa națională. Nu am jucat niciodată alături de fratele meu Sebastien, așa că am de ce să fiu încrezător”, a spus Vincent.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.