Părintele Calistrat, filmat când lovește o femeie, a fost iertat de Biserică și slujește din nou

Calistrat chifan
Foto: Captură YouTube (Părintele Calistrat)

La mai puțin de două luni de când părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat în timp ce lovește o enoriașă, preotul a fost iertat de Biserică și acum slujește din nou, relatează „Ziarul de Iași”.

Arhiepiscopia Iaşilor a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” ridicarea sancţiunilor împotriva preotului Calistrat. Potrivit reprezentanților Bisericii, sancţiunile luate deja împotriva prelatului sunt suficiente.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie. Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte. Poate spuneţi că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji. Mai mult, această pedeapsă i-a afectat şi pe credincioşii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la Părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La jumătatea lunii noiembrie, preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, extrem de cunoscut pe internet pentru sfaturile date credincioșilor, a fost filmat în timp ce lovește o femeie în curtea lăcașului de cult.

Poliția Iași a transmis că două femei, care sunt surori, au depus plângere acuzând că au fost agresate de preot.

Preotul Calistrat este cunoscut pentru filmările în care le oferă sfaturi enoriașilor, având și canale de YouTube urmărite de sute de mii de persoane.

preotul calistrat lovește femeie
Femeia lovită a căzut la pământ. Foto: Libertatea / Captură YouTube

Un preot celebru din România, filmat în timp ce lovește o femeie

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.