O tânără a murit pentru că medicii ar fi uitat în ea o bucată de tifon după operația de cezariană

Procurorii îi anchetează pe trei medici de la Spitalul Județean de Urgență Focșani în cazul morții unei tinere de 17 ani. Aceștia sunt cercetați pentru ucidere din culpă, fals intelectual și favorizarea infractorului.

Unul dintre doctori ar fi uitat în corpul tinerei materiale sanitare care i-au provocat o infecția puternică. Ulterior a fost supusă altor trei intervenții, însă nu a mai putut fi salvată, potrivit stirileprotv.ro.

Anchetatorii au bănuiala că cei implicați au încercat să ascundă greșeala din timpul operației de cezariană.

„La intervenția cezarienei s-a uitat în interior o bucată de tifon sau nu a fost curățată cum trebuie și s-a făcut septicemie, a dat în peritonită”, a spus iubitul Elenei, pentru Știrile Pro TV.

Tânăra s-a întors acasă cu bebelușul ei la cinci zile după operația de cezariană. Apoi a început să aibă dureri abdominale și febră. S-a întors în spital, iar între 7 și 14 iulie a fost supusă la alte trei intervenții chirurgicale.

„După două zile de stat pe perfuzii în spital a făcut prima operație la care a intervenit doamna doctor ginecolog fără să anunțe. A mai durat patru zile. Au intervenit din nou chirurgical având patru hematoame, ne-a spus, a mai trecut o zi a mai operat-o din nou”, a spus mama fetei.

Pe 15 iulie, Elena a intrat în comă, iar pe 16 iulie a fost declarată decedată în Spitalul Focșani. În raportul de medicină legală ce precizează că moartea ei a fost violentă.

Cauză medicală a morții a fost insuficiența multiplă de organ dezvoltată în urma șocului septic prin peritonită acută generalizată, consecința directă a abceselor intraabdominale (posibil ca reacție la corpi străini).

O comisie formată din trei medici legiști au publicat în urmă cu câteva zile raportul care confirmă posibilitate ca în corpul tinerei să fi rămas materiale sanitare în timpul operației de cezariană.

Procurorii au făcut percheziții în spital și la cei trei medici care au tratat-o. „Fiecare dintre persoanele cercetate în cauză a avut o participație într-una dintre proceduri, fie cezariană, fie procedurile ulterioare. Toate operaţiile și intervențiile chirurgicale se finalizează și se consemnează în actele medicale, de acolo cercetările pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului”, a declarat prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, Ionuț Drâmbu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.