O femeie care muncea mai puțin de acasă trebuie să-i plătească despăgubiri angajatorului

FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com
FOTO: StartupStockPhotos/Pixabay.com

O canadiancă a fost obligată de o instanță să ofere despăgubiri angajatorului. Karlee Besse era contabilă la o firmă din Columbia Britanică și era angajată remote. Când a primit decizia de concediere fără niciun motiv s-a gândit să ceară o despăgubire de 5.000 de dolari canadieni, potrivit The Guardian.

Însă compania Reach CPA a transmis tribunalului că a înregistrat peste 50 de ore în care femeia „nu pare să fi îndeplinit sarcini legate de muncă”.

Reprezentanții companiei au declarat că au instalat un software de urmărire a activității online a angajaților pe laptopul de serviciu, după ce au constatat că femeia depășea deadeline-urile stabilite.

Săptămâni mai târziu, compania a transmis că s-au „identificat discrepanțe între datele transmise pe foile ei de pontaj și datele software-ului”.

Femeia s-a plâns instanței că programul companiei este foarte solicitant și se teme că acel software nu reușește să identifice corect timpul destinat muncii și timpul liber.

În cele din urmă, un judecător canadian a decis că fosta angajată trebuie să plătească companiei despăgubiri în valoare de aproape 3.000 de dolari canadieni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.