O femeie a plătit rate timp de 4 ani la bancă și a aflat că a achitat puțin peste 1 leu din datorie

Salariul mediu în România a scăzut FOTO: stevepb/Pixabay.com
Salariul mediu în România a scăzut FOTO: stevepb/Pixabay.com

O femeie din Iași a luat un credit la bancă și după ce a plătit timp de 4 ani rate a aflat că a returnat din datorie doar 1,3 lei.

Potrivit ziaruldeiaşi.ro, femeia a luat un credit de 5.000 de lei pe 10 ani. După patru ani, banca a cesionat creanţa către o altă bancă, dar aceasta a fost cedată până când a ajuns la un recuperator. Aşa a aflat femeia că deşi plătise timp de 4 ani ratele, din întreaga sumă reuşise să achite doar 1,3 lei şi mai avea de plată 4.998 de lei.

În octombrie 2021, la o distanță de 10 ani, recuperatorul a apelat la un executor judecătoresc pentru a începe procedurile de executare silită. În februarie, anul trecut, femeia a cerut în instanță să se constate că dreptul de acțiune al recuperatorului s-a stins.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au constatat că la momentul formulării cererii de executare silită, dreptul recuperatorului era deja prescris şi au dispus anularea executării silite. Decizia poate fi atacată cu apel.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.