O elevă a fost pusă să dea BAC-ul în șosete pentru că pe adidașii ei erau „mini-cărți”

După examenele din cadrul Bacalaureatului au apărut informații că o elevă a fost pusă să se descalțe pentru a intra la o probă, pentru că pe adidașii ei erau „mini-cărți”.

Chiar secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, a declarat că era vorba despre „o pereche de adidași de care atârnau niște mini cărți erau anumite texte scrise pe acele cărticele”.

Însă respectivele „mini-cărți” sunt de fapt elemente de design ale pantofilor sport ale brandului Off-White.

Eleva de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, obligată să se descalțe la proba de Limba și literatura română de la bacalaureat 2023, ar fi decis „de bunăvoie” să facă acest gest, după ce comisia a constatat că „avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi”, a declarat președintele Comisiei Naționale de organizare a examenelor, Florian Lixandru.

Acesta a spus în Senat, la audierea din comisia pentru învățământ, că fata nu a fost percheziționată.

„A fost o situație în care… cu o elevă care avea o pereche de adidași de care atârnau niște mini-cărți, cu anumite texte scrise în acele cărticele agățate de pantofi. Dar nu a fost percheziție, ci de bunăvoie a decis să se descalțe și să susțină examenul”, a declarat Florian Lixandru la audierile din Senat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.