Nicușor Dan, validat la Primăria Capitalei! Când va putea depune jurământul

Nicușor Dan. Foto: Nicușor Dan / Facebook

Curtea de Apel București a respins contestațiile făcute de apropiații fostului primar Gabriela Firea, iar Nicușor Dan își va putea începe cu adevărat mandatul la cârma Capitalei.

Într-o lentoare specifică sistemului de justiție românesc, Curtea de Apel a respins cele 52 de contestații ale foștilor sau actualilor consilieri PSD pe motiv că ar fi fost depuse în afara termenului legal.

Mandatul lui Nicușor Dan de primar general al Capitalei a fost astfel validat de Curtea de Apel București.

”Motivul pentru care se tergiversează este ca oamenii ăștia să acopere lucruri pecare le-au făut, să emită niște acte prin care să regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”, spunea zilele trecute Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei urmează să depună jurământul. Prefectul Bucureștiului trebuie acum să convoace o ședință a Consiliului General al Municipiului București, în care să depună jurământul atât consilierii, cât și primarul Capitalei.

Metoda contestațiilor a fost folosită de aparatul PSD și la Primăria Sectorul 1, unde Clotilde Armand, de la USR, așteaptă să ocupe funcția. Oamenii lui Dan Tudorache au depus 120 de contestații. O decizie în cazul acestora e așteptată marți.

„Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicușor Dan și Clotilde Armand își vor prelua săptămâna aceasta mandatele și vor descoperi toate furturile”, a comunicat USR pe Facebook.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.