Monitorizare pe site-urile de anunțuri gratuite! Un vânzător a fost arestat

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Site-urile cu anunțuri gratuite, platforme pe care românii își vând obiecte pe care nu le mai folosesc, au intrat în atenția ANAF și a Poliției. Un bărbat a fost arestat preventiv, iar alte cinci persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce agenții Fiscului au constatat că aceștia au vândut online zeci de produse electronice pe zi, fără să plătească niciun fel de taxă.

Potrivit Digi24, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din Capitală, a fost declarat „vânzătorul anului 2014”, pe unul dintre site-urile de anunțuri.

Potrivit agenților ANAF, acesta a vândut peste 1500 de produse electronice în mai puțin de doi ani. Valoarea se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei.

Bărbatul avea depozitată marfa în 11 apartamente din București și Ilfov. „Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 550.000 de lei, printre care 200 de telefoane mobile. Au fost găsite şi sumele de 170.000 de lei şi 12.000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Cei care vor să scape de lucrurile pe care nu le mai folosesc sau caută chilipiruri se află în legalitate. Cei care caută să facă profit trebuie să se înregistreze la Registrul Comerțului și la autoritatea fiscală de care aparțin.

Potritiv ANAF, „aceste persoane au obligația declarării veniturilor realizare și a plății obligațiilor fiscale aferente”. Inspectorii antifraudă monitorizează atent utilizatorii site-urilor cu anunțuri.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.