Transport revoluționar. O distanță București – Cluj, în 20 de minute

FOTO: Hyperloop Transportation Technologies
FOTO: Hyperloop Transportation Technologies

Miliardarul Elon Musk a prezentat în 2013 Hyperloop, un mijloc de transport revoluționar. Ceea ce mulți credeau că e doar un proiect de domeniul SF s-ar putea transforma în realitate.

Slovacia vrea să contruiască un sistem nou de transport în comun prin care să se lege cu Viena, Bratislava și Budapesta.

Hyperloop Transportation Technologies a anunțat că a semnat o înțelegere cu autoritățile din Slovacia și analizează posibilitatea de a construi tubul care poate transporta oameni sau materiale la viteze foarte mari.

„Slovacia este un lider tehnologic în industriile auto, știința materialelor și în energetică, multe dintre acestea fiind importante pentru sistemul Hyperloop. Un Hyperloop european va încuraja colaborarea și inovația în Slovacia și în toată Europa”, a declarat Dirk Ahlborn, CEO-ul Hyperloop Transportation Technologies, potrivit Mashable.

Dacă o călătorie de la Bratislava la Viena durează o oră cu mașina, cu mijlocul de transport revoluționar ar dura în jur de 8 minute.

Elon Musk spunea în urmă cu trei ani că o distanță de 600 de kilometri ar putea fi parcursă în jumătate de oră. Ca o comparație asta ar însemna că distanța de la București la Iași sau până la Cluj ar putea fi făcută în aproximativ 20 de minute.

Tehnologia presupune ca niște trenuri speciale să circule la viteze mari, cu energie solară, printr-un tub pneumatic cu diametru de aproximativ 2 metri, pe perne de aer.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.