Momentul în care autocarul se lovește de limitatorul de înălțime, surprins de camerele de supraveghere

autocar
Foto: Captură YouTube (Euronews)

Posturile de televiziune au prezentat imagini cu accidentul de la Piața Unirii în care a murit un turist din Grecia. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

În imagini se vede cum autocarul se lovește de limitatorul de înălțime, iar apoi acesta se prăbușește peste vehicul.

După cum se observă și din fotografiile apărute în spațiul public, partea din față a autocarului încăpuse pe sub limitatorul de înălțime, însă vehiculul era mai înalt în partea de mijloc, unde era montat aparatul de aer condiționat.

Autocarul cu 48 de persoane (inclusiv șoferul) plecase din Volos, Grecia. Oamenii urmau să petreacă sărbătorile de iarnă în România. Vehiculul ar fi trebuit să mai aibă un șofer, însă potrivit informațiilor apărute în presa din Grecia, el a suferit o toxiinfecție alimentară. Volos este un port din regiunea Tesalia, aflat la circa 900 de kilometri distanță de București.

Thenewspaper.gr scrie că 6 turiști erau din Volos, iar ceilalți se urcaseră în autocar din Larissa și Salonic.

Șoferul grec a fost audiat la poliție. El le-a spus autorităților că nu a văzut indicatoarele de semnalizare montate înainte de pasajul Unirii. Potrivit unor declarații ale pasagerilor pentru postul de televiziune Digi 24, șoferul grec ar fi condus 16 ore fără întrerupere.

Adevărul.ro notează că pasagerii greci internați la Spitalul Bagdasar Arseni și la Spitalul Universitar sunt în stare bună. Femeia în vârstă de 30 de ani aflată la Spitalul Floreasca, ce era intubată, se simte și ea mai bine, conform Euronews.

Imagini care vă pot afecta emoțional.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.