Mii de pensiuni nu au autorizații de securitate la incendiu

Sursa: Ferma Dacilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) arată că, doar în Valea Prahovei, peste 1.000 de pensiuni funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. La nivel național sunt peste 3.000 de unități de cazare care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Adjunctul șefului IGSU, Benone Duduc, a precizat la conferința de presă legată de controlul făcut la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, în urma incendiului de la Ferma Dacilor, că numai în județul Prahova sunt peste 1.000 de pensiuni care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, potrivit romania.europalibera.org.

Acesta a precizat că lipsa autorizației nu presupune neapărat o stare de pericol. Reprezentantul IGSU nu a anunțat în conferința de presă dacă obiectivele turistice care funcționează fără autorizație vor fi verificate în perioada următoare.

Asociația de Turism Prahova a anunțat că, pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a hoteluriulor și pensiunilor în vacanța de Crăciun a fost de 70%.

Pentru vacanța de Revelion specialiștii susțin că va fi același grad de ocupare a hotelurilor și pensiunilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.