Mercedes începe construcția unei noi fabrici în România

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Mercedes-Benz a început construcția unei noi fabrici, la Sebeș, în valoare de 130 de milioane de euro.

Aici vor fi produse unități de antrenare electrică pentru mașinile Mercedes. Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes-Sta Assembly SRL Sebeș. Noua clădire va avea o suprafață de peste 33.000 de metri pătrați și vor fi angajați 526 de oameni.

Este preconizată o producție de aproximativ 500.000 de unități pe an. Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, producția urmând să fie demarată în prima parte a anului 2024. Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.