Mașinile parcate ilegal pe trotuare ar putea fi ridicate de polițiști. Legea a fost promulgată

poliția
Foto: Pagina de Facebook Ministerul Afacerilor Interne

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările legislative care dau dreptul polițiștilor de la Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar.

„Poliția Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar. Ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede legea.

Potrivit legii, Poliția Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea îngreunează sau blochează circulația sau crează situații de pericol pentru participanții la trafic.

Până la adoptarea noilor prevederi, polițiștii putea dispune ridicarea mașinilor doar dacă acestea erau staționate ilegal pe partea carosabilă, nu și pe trotuare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.