Mai multe magazine LIDL au fost închise. ANPC a dat amenzi de peste 7 milioane de lei

FOTO: realestate.lidl lidl locuri de muncă
FOTO: realestate.lidl

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a vândut mai multe supermarketuri LIDL din toată țara pentru vânzarea de fructe și legume cu mucegai, produse alimentare expirate sau cu ambalajul deteriorat, vitrine și rafturi pline de mizerie și resturi. De asemenea, au fost constatate și nereguli privind etichetarea sau neconcordanța prețului la raft cu cel de la casa de marcat.

38 de magazine au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor. Comisarii ANPC au dat 481 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, 133 de avertismente.

„Nu ştiu cum funcţionează această reţea în celelalte ţări. Speram ca măcar în România să fie un exemplu pentru toţi ceilalţi, dar mai ales pentru noi. De asemenea nu ştiu dacă, în ţara de origine a acestui operator economic, se mănâncă legume şi fructe mucegăite sau preţurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă.

Mă întreb şi dacă, după venirea unei autorităţi în control şi aplicarea unor sancţiuni, lucrurile sunt tratate cu aceeaşi superficialitate şi dezinteres. Noi ne luaserăm pixuri să învăţăm ce trebuie să facem, dar a trebuit să scriem cu ele în procese verbale de sancţiune”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.