Liderul Iranului amenință Israelul

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, acuză că Israelul comite „genocid” în Fâșia Gaza și că ar putea exista „o acțiune preventivă” în următoarele ore.

„Nimeni nu va putea face față musulmanilor și forțelor de rezistență dacă vor continua crimele regimului sionist împotriva palestinienilor … bombardamentele asupra Gaza trebuie să înceteze imediat”, a declarat Khamenei în fața unui grup de studenți din Teheran.

„Lumea este martoră la genocidul regimului sionist împotriva palestinienilor din Gaza”, a spus el în timp ce se scanda „Moarte Israelului”.

„Trebuie să răspundem, trebuie să reacționăm la ceea ce se întâmplă în Gaza”, a declarat Khamenei, adăugând că oficialii israelieni ar trebui să fie judecați pentru „crimele lor împotriva palestinienilor din Gaza”.

Reacția sa vine în condițiile în care Israelul a promis să anihileze mișcarea Hamas, susținută de Teheran, după ce luptătorii au atacat Israelul dinspre Gaza pe7 octombrie, ucigând 1.300 de persoane, în principal civili, în cea mai sângeroasă zi din istoria de 75 de ani a țării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.