Klaus Iohannis, despre scandalul dintre PNL și USR: ”Ar fi ciudat dacă s-ar certa!”

klaus iohannis
Foto: Captură Facebook

”A câștigat majoritatea toxică, pesedistă”, a completat împăciutor președintele Klaus Iohannis despre scandalul numirii lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, într-o conferință de presă.

”După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, PSD rămâne același partid nerformat și toxic. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni. Sfidarea pesediștilor la adresa românilor este intolerabilă”, a spus de la pupitrul din Palatul Cotroceni președintele României.

”Actuala majoritate PSD-istă e ilegitimă și nu mai reprezintă voința românilor”, a adăugat șeful statului. Despre acuzele PNL la adresa USR, Iohannis spune că sunt ”un joc de campanie”. Deși războiul electoral e în toi, președintele crede ”Ar fi ciudat (n.r. – PNL și USR) dacă s-ar certa”.

”Trebuie să fim cu toții onești față de cetățeni și să spunem lucrurilor pe nume – actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar epidemia nu lua sfârșit, în ianuarie sau când spun cei care încearcă amânarea alegerilor. Mandatul parlamentarilor se termina după 20 decembrie”, a adăugat Klaus Iohannis.

”Ar fi catastrofal pentru România, într-o perioadă foarte grea, să nu avem parlament funcțional”, a adăugat Iohannis care crede că ”procesul de votare nu presupune probleme majore”.

”Multă prudență în campania electorală!”, a mai sfătuit Klaus Iohannis, recomandându-le candidaților de la alegerile parlamentare să își promoveze mesajele mai mult online, marile întâlniri populare fiind interzise din cauza epidemiei.

”Este evident că unele autorități s-au bâlbâit. E clar că autoritățile trebuie să fie mai bine organizate , să prevadă evenimentele să le explice. Lucrurile sunt duse la nivelul autorităților locale pentru că acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. Acest principiu al subsidiarității e unul valoros și important în democrațiile consolidate”, a mai spus președintele României.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.