Inconștiență pe Transfăgărășan. Mai mulți turiști s-au pozat cu doi urși

Captură video Facebook
Captură video Facebook

Mai mulți turiști care erau pe Transfăgărășan au coborât din mașini pentru a se poza cu doi pui de urs. Scena a fost filmată de un bărbat care a postat-o pe Facebook.

„Azi pe Transfăgărășan, turiști care hrănesc urșii aproape din palmă și fac selfie-uri cu ei… Copiii erau la câțiva metri de urși. E foarte trist să văd așa ceva”, a scris bărbatul care a filmat atitudinea turiștilor față de urșii sălbatici.

În imagini se poate observa cum mai mulți turiști stau foarte aproape de animale, iar printre ei se află și un copil.

„Știți că sunt periculoși?”, i-a întrebat bărbatul care i-a filmat pe turiști. Un turist i-a răspuns că nu se apropie „tare” de ei.

„Dacă vă mușcă, știți că o să apară la știri că ursul e de vină?!”, a continuat cel care a postat imaginile pe Facebook.

„Ăsta este puiuț, mama lui este…”, a comentat un alt turist.

Săptămâna trecută au apărut imagini cu un pui de urs capturat în județul Brașov și chinuit de mai mulți localnici.

Aceştia se aflau la cules de fructe de pădure când în cale le-a ieşit un pui de urs. Oamenii au început să chinuie şi să batjocorească animalul sălbatic.

Animalul, extrem de speriat, ţipă, iar persoanele din jurul său îl fotografiază şi îl filmează. Poliţiştii au fost sesizaţi şi au făcut verificări, identificând persoanele din imagini.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.