Încă un turist s-a înecat pe litoral, în Costinești. 6 morți într-o singură zi

salmavari
Foto: Salvamar Eforie Nord (Facebook)

Încă un turist s-a înecat pe litoral, de această dată la Costinești. Bărbatul a intrat în mare în seara zilei de luni, 14 august, iar astăzi a fost găsit decedat, transmite publicația locală „Replica Online”.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 14 august, în dreptul Clubului Nautic din Costinești.

Martorii le-au spus că un bărbat este în pericol de înec. Turistul a fost căutat, însă nu a fost găsit atunci.

Căutările au fost reluate în dimineaţa zilei de marţi, 15 august, cu 14 scafandri. Din păcate, bărbatul a fost scos la mal și a fost declarat decedat.

Astfel, numărul celor înecați în data de luni, 14 august, a crescut la 6.

Patru persoane s-au înecat ieri în stațiunea Mamaia. 3 au fost scoase inconștiente din mare și nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Este vorba despre 3 bărbați, de 34, 43, respectiv 46 de ani.

O minoră de 16 ani și un bărbat de 38 de ani au fost duși la spital. Bărbatul se afla în stare gravă, iar ulterior a murit, potrivit „Ziua de Constanța”.

Se pare că unii dintre bărbații înecați intraseră în mare pentru a o salva pe fata de 16 ani în pericol de înec.

Un bărbat a murit și în stațiunea Venus. Este vorba despre un bărbat de 65 de ani căruia i s-a făcut rău în apă. El a fost scos din mare inconștient și declarat decedat.

Salvamarii au avertizat că marea este foarte agitată în aceste zile și au arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis.

Și Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea, valabil marți până la ora 20:00.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.