Încă o anchetă penală la Primăria Iași

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Direcția Generală Anticorupție a trimis către Primăria Iași o adresă în care solicită copii după mai mult documente, potrivit Ziarul de Iași. În vizor ar fi modul în care a fost atribuit contractul de organizare a Revelionului.

Procedura de achiziție a fosta lansată târziu, pe 21 decembrie, ia contractul a fost semnat cu firma R&A Events Concerts SRL-D, o companie controlată de impresarul Radu Groza, colaborator „tradițional” al Primăriei Iași pentru astfel de evenimente, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Achiziția a avut o valoarea de peste 100.000 de euro, fără TVA, iar firmele au avut la dispoziție doar două zile pentru a pregăti oferta, pentru că apoi au urmat trei zile nelucrătoare.

 Mai mult, caietul de sarcini a cuprins inclusiv numele artiștilor, iar unii dintre aceștia sunt colaboratori ai lui Radu Groza, cel care controlează firma care avea să câștige contractul.

În ultimele luni, procurorii au vizitat de mai multe ori sediul primăriei din Iași, suspectând nereguli în aprobarea unor contracte imoboliare. Primarul Mihai Chirica este vizat în aceste anchete deschise de procurorii ieșeni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.