În SUA a fost cel mai geros Crăciun din istorie. Au fost -45 de grade Celsius. Cel puțin 28 de oameni au murit

FOTO: wal_172619/Pixabay.com
FOTO: wal_172619/Pixabay.com

Americanii se confruntă în continuare cu temperaturi extrem de scăzute. A fost cel mai friguros Crăciun din istorie, cu temperaturi care au ajuns și la -45 de grade Celsius.

Potrivit autorităților, cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața din cauza frigului. Sute de mii de oameni au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor abundente și a rafalelor de vânt care au ajuns și la 100 de kilometri pe oră.

Serviciul de meteorologie anunță că masa de aer arctic afectează două treimi din teritoriului Statelor Unite. Meteorologii i-au avertizat pe americanii din unele zone că dacă ies din casă riscă degerături.

„Pregătiți-vă pentru frig extrem și purtați multe straturi de haine, acoperind cât mai mult pielea expusă. De asemenea, să aveți pregătite truse de prim ajutor în vehicule”, au mai transmis meteorologii.

Furtuna, care se întinde din zona Marilor Lacuri, de lângă Canada, până la graniţa cu Mexicul a făcut victime în mai multe state, precum Colorado, Kansas, Oklahoma, Nebraska sau New York. 60 la sută din populaţia Statelor Unite se află acum în zone supuse avertizărilor de vreme rea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.