În cât timp arată alcooltestul 0 după un pahar de vin fiert

FOTO: Tavi Perțea/Youtube
FOTO: Tavi Perțea/Youtube

Polițistul Tavi Perțea a făcut un test în care arată după cât timp, cu aproximație, dispare din sânge alcoolul după ce ai băut un pahar de vin fiert.

Însă, foarte important, ca și în alte cazuri, polițistul precizează că experimentul său este unul pur orientativ și nu unul științific, iar rezultatele pot diferi în funcție de diverși factori.

Polițistul a cumpărat un pahar de vin fiert dintr-un târg de Crăciun. Imediat după ce l-a băut, alcooltestul a arătat o valoare de 0,54 alcool pur în aerul expirat.

După 15 minute a repetat testul. Aparatul a arătat 0.

„Eu nu vă recomand să conduceți după 15 minute. Riscați să aveți surprize. Eu am recomandat mereu să așteptați cel puțin 12 ore dacă ați băut mai mult, iar dacă ați băut în cantități mici, din experiența acestor experimente pe care le-am făcut eu cu aparate alcooltest vă recomand să așteptați măcar 2 ore ca să fiți siguri”, a spus polițistul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.