Florin Cîțu, despre salariile bugetarilor: ”E vorba de a lega veniturile de performanță”

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat că legile salarizării și pensiilor sunt principalele piedici în fața eliminării inechităților din sistemul de finanțe publice românesc.

Veniturile bugetarilor au crescut considerabil în ultimii ani, iar Cîțu crede că majorările acrodate pe criterii politice trebuie să înceteze.

Prim-ministrul României vrea un sistem de creștere a remunerațiilor bazat pe performanță.

”În acest moment ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilității finanțelor publice în România. Vorbim de legea salarizării unitare, care a fost prezentată public ca o lege care trebuia să elimine inechitățile din adminstrația publică, dar a creat probleme cu tot felul de excepții care au apărut în ultimii ani”, a declarat Florin Cîțu, adăugând: ”Despre Legea pensiilor această coaliție a spus din primul moment, vrem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate”, a spus Cîțu, citat de Digi24.

Fostul ministru al Finanțelor a spus că vrea să coreleze veniturile bugetarilor de performanța acestora.

”La legea salarizării e vorba de a introduce mai multă eficiență. E vorba și de a lega veniturile de performanță, sunt mai multe lucruri. Trebuie să introducem și niște indicatori de performanță care să fie conectați la aceste venituri, creșterea veniturilor să nu mai fie decisă politic în fiecare an”, a mai spus Cîțu.

Premierul a dezvăluit și durata acțiunii sale de reformare a sistemului.

”E vorba de o reformă care se va întinde pe doi ani de zile. O mare parte din reformele pe care le vom adopta vor avea impact în 2022”, a mai spus premierul.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.