Facultate cu 6 candidați la o specializare cu salarii de peste 5.000 de euro

FOTO: wasi1370/Pixabay.com
FOTO: wasi1370/Pixabay.com

Programul de studii în limba engleză de la Facultatea de Petrochimie, din cadrul Universității Petrol Gaze din Ploiești, a fost considerat atractiv doar de șase candidați pentru prima sesiune de admitere de anul acesta.

Este un program de studii destinat în general studenților străini, universitatea din Ploiești fiind preferată de tineri mai ales din spațiul fost sovietic, dar și din Africa sau zona arabă. Un program similar în Europa de Este mai este în Polonia.

Alina Brezoi, prorectorul UPG Ploiești spune că admiterea la programele universitare va continua și în lunile august- septembrie cu o a doua etapă de înscriere.

Nici la Petrochimie în limba română nu se înghesuie candidații, deși facultatea produce specialiștii printre cel mai bine plătiți din lume.

Alături de facultăţile de medicină şi de navigaţie, ingineria petrolului asigură unui absolvent un loc de muncă imediat în afara ţării plătit cu peste 5.000 de euro pe lună și poate ajunge până la zeci de mii de euro pe lună.

La programul de studii Petrochimie (în limba română) sunt disponibile 69 de locuri, iar înainte de ultima zi de înscriere și-au depus dosarele 48 de candidați.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.