Emirates caută mii de însoțitori de zbor în toată lumea. Salariul este de 2.500 de euro net pe lună

FOTO: wupp73/Pixabay.com
FOTO: wupp73/Pixabay.com

Samantha James, vicepreședinte al echipajului de cabină Al Emirates susține într-un interviu acordat Corriere della Sera că în ultimul an compania a angajat 2.600 de însoțitori de bord, o medie de șapte pe zi.

La 31 martie, compania aeriană care zboară în aproape toată lumea avea 21.690 de stewardese și stewardese. Un număr care va crește cu încă 5.000 în acest an. Instruirea, spune James, are loc la sediul central din Dubai. Iar posturile ”sunt deschise atât începătorilor, cât și candidaților cu experiență”.

„Pentru a fi luat în considerare ca membru al echipajului de cabină Emirates, trebuie:

– Să aveți cunoștințe bune de limba engleză scrisă și vorbită (alte limbi străine sunt un avantaj);

– Să știți cum să lucrați în echipă;

– Să aveți o înălțime minimă de 160 de centimetri, ajungând la 212 centimetri cu brațele;

– Să puteți îndeplini cerințele pentru o viză de muncă în EAU;

– Să dețină o diplomă de bacalaureat

– să nu aibă tatuaje vizibile în timp ce poartă uniforma”, anunță oficialul.

Salariul este format din trei elemente: o bază fixă, plata cu ora pe zborurile operate și cheltuielile de întreținere.

”Salariul mediu net este de aproximativ 2.500 de euro (la clasa Economy). În plus, există și alte beneficii, cum ar fi: cazare spațioasă și mobilată oferită de Emirates (utilități incluse); transport la și de la locul de muncă; participarea la profiturile companiei; 30 de zile de concediu anual cu bilete de întoarcere acasă; bilete cu reduceri importante pentru familie și prieteni; asigurare medicală completă și privilegii și reduceri exclusive la mii de mărci și magazine de retail, cluburi, clinici, hoteluri”, spune James.

Instruirea durează șapte săptămâni și jumătate.

„Echipajul nostru de cabină își începe călătoria la clasa Economy, apoi este promovat la clasa Business și apoi la clasa First în funcție de performanță.

Există, de asemenea, posibilitatea de a avansa devenind supervizori și șefi de echipaj de cabină. Atunci când decid să își agațe uniformele în cuier, mulți își găsesc succesul în roluri la sol, cum ar fi instructorii, recrutorii și în roluri în cadrul grupului Emirates”, explică oficialul Emirates.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.