Fostă profesoară a lui Marcel Ciolacu: „Era un șmecheraș, așa. Trecea clasa”

Jurnaliștii de la Recorder.ro dezvăluie mai multe lucruri necunoscute opiniei publice din biografia premierului Marcel Ciolacu. În urma discuțiilor cu foști profesori ai premierului, au aflat că a fost un elev mediocru și muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, deși el a trecut în CV că a lucrat la Întreprinderea Electronică Industrială din București.

Marcel Ciolacu și-a trecut în CV că în 1986 a terminat Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău, însă Recorder.ro arată că premierul a terminat la clasa a XII-a F, care avea profil Mecanică.

În ultimii ani ai comunismului, liceul se transformase într-unul preponderent industrial, iar evaluările brigăzilor de partid păstrate în arhive rețin „nivelul scăzut de cunoștințe, priceperi și deprinderi ale elevilor de la profilul industrial și numeroasele absențe ale acestora”. De altfel, o fostă profesoară de tehnologie de la liceu, Aurora Hoștiuc, și-l amintește pe elevul Ciolacu:

„Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui, Daniel, pe care l-am avut elev înainte. Era un copil de mijloc, un șmecheraș, așa. Trecea clasa. Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.