Cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice. Lista județelor afectate

nori furtună ploaie vremea pe 15 zile cod galben de ploi
Foto: pixel2013 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme instabilă valabile pentru zilele de 26 și 27 iunie.

În intervalul menționat vor fi ploi torențiale, vânt puternic, vijelii, grindină și descărcări electrice în 10 județe din vestul țării.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 13 – 27 iunie, ora 6
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În jumătatea vestică a Olteniei, în Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.