Cod galben de caniculă. Cele 9 județe unde persistă căldura

FOTO: RuslanSikunov/Pixabay.com
FOTO: RuslanSikunov/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil pentru miercuri, 26 iunie.

Codul galben este valabil pentru 9 județe din sudul și din vestul României, precum și pentru București.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 iunie
Fenomene vizate: val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.