Domeniile în care se vor putea face în continuare angajări la stat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că vor exista domenii care vor fi exceptate de la regula stopării angajărilor la stat.

„Vor fi făcute câteva excepții pentru sistemele de educație și sănătate, care sunt extrem de importante. Acestea vor fi excepții.

Și la Ministerul Muncii vor fi excepții, de exemplu, la persoanele cu dizabilități. Dacă o persoană cu dizabilități are nevoie de asistent personal, nu vom bloca accesul acesteia la îngrijire și va putea angaja acel asistent”, a declarat ministrul Budăi.

Ministrul Muncii a mai precizat și faptul că nu se pune problema ca salariile la stat să fie înghețate.

„Nu vorbim de înghețarea salariilor la stat. Salariile au fost majorate, vorbim de o neintervenție asupra Legii salarizării. Pentru a putea avea această analiză de impact avem nevoie să nu fie interveție asupra legii câteva luni”, a mai spus ministrul.

Legat de propunerea supraimpozitării bugetarilor care cumulează pensia cu salariul și a veniturilor care depășesc venitul președintelui României, propunere pe care ar fi făcut-o șeful său de partid, Marcel Ciolacu, ministrul Muncii a susținut că nu știe despre o astfel de discuție și că el nu ar fi participat la discuțiile de luni din coaliție: „Nu a discutat nimeni despre supraimpozitare până acum. Nu știu de ce suntem în această ecuație”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.