Discursul lui Putin la un an de la invazia Ucrainei

FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com
FOTO: DimitroSevastopol/Pixabay.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut declarații la un an de când a dispus invazia Ucrainei.

„Ne aflăm într-o perioadă dificilă, înaintea unor evenimente istorice. Vom decide sarcinile operațiunii militare speciale pas cu pas. Noi am făcut tot postibilul să rezolvmă pe care pașnică situația din Donbas, dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu.

Kievul a purtat discuții cu Occidentul despre livrarea de arme înainte operațiunii militare speciale. NATO s-a extins până la granițele noastre, tot mai multe trupe au fost masate la granițele noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că Rusia își „apără interesul și poziția” și nu ar trebui să existe o diviziune între țările”.

„Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă. Unitățile militare ale Kievului folosesc însemnate naziste, nimeni din Occident nu observă asta. Proiectul anti-Rusia înseamnă canalizarea agresiunii către est pentru a alimenta un război în Europa”, a mai declarat Putin.

Președintele Rusiei a mai spus că „responsabilitate pentru escaladarea din Ucraina aparține elitelor occidentale”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.