Dacia a prezentat Manifesto, o mașină 4X4 futuristă

FOTO: Dacia.ro
FOTO: Dacia.ro

Dacia a prezentat Manifesto, prototipul unei mașini buggy robustă, concepută pentru outdoor. Chiar dacă mașina nu va fi produsă în serie, Dacia vrea să se poziționează ca fiind un brand cool.

„Manifesto este un SUV decapotabil ultra-compact, astfel încât pasagerii să se poată conecta cu natura. Acest tovarăș de drum ușor și silențios pune accent pe agilitate și mai puțin pe viteză. Cu acest tip de vehicul poți aproviziona cu ușurință cabanele montane sau ajunge în locuri izolate.

Manifesto nu va fi disponibil pentru vânzare, dar include toate inovațiile Dacia, inclusiv cele existente deja pe unele dintre modelele noastre și care vor fi disponibile în curând pentru toată gama, cele care urmează să fie lansate și cele care explorează idei noi, ce vor fi dezvăluite în viitor.

Cu Manifesto, Dacia își reafirmă viziunea privind un vehicul simplu, cool, robust, accesibil și prietenos cu natura”, transmite Dacia.

Manifesto este al cincilea concept Dacia, iar din serie este primul care nu anunță un model de serie, ci o idee. În trecut, Dacia a mai prezenta concepte de Logan MCV, Pick-up, Duster, Bigster sau Spring, însă care nu s-au materializare în mașini serie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.