Cum vei recunoaște laptele și brânza 100% naturale, Made in Romania

Noi reguli de etichetare a laptelui și brânzeturilor au fost adoptate de parlamentari. Fabricile de lactate vor fi obligate să specifice pe ambalaj țara de origine a laptelui, precum și cantitățile de lapte praf folosite în locul celui proaspăt.

Potrivit Digi24, este o lege menită să îi ajute pe fermieri să vândă mai bine către fabricile care aduc acum lapte din străinătate și îl vând ca fiind produs în România.

Fabricile trebuie să-și modifice ambalajele și să treacă toate aceste date în următoarele trei luni.

„Indicarea pe etichetă a procentului de lapte praf pe care îl conţine sau menţinunea că nu conţine lapte praf. De asemenea în comisie s-a introdus ideea lapte natural, adica produs din lapte 100% materie primă, de asemenea s-a menţionat ideea de lapte românesc, lapte provenit 100% din fermele din România”, a declarat președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru, potrivit Digi24.

Date ale Consiliului Concurenței arată că 63% din laptele vândut în magazinele românești e din țara noastră, iar 36% provine din alte țări ale Uniunii Europene.

O cercetare făcută anul trecut arată că 89% dintre consumatorii din România ar prefera să cumpere produse autohtone, iar trei trei sferturi spun că magazinele ar trebui să vândă produse românești, chiar dacă sunt mai scumpe. Însă, potrivit aceluiași studiu, pe teren realitatea e alta când alegerea cumpărătorilor e făcută în funcție de preț.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.