Telefonul care te face să uiți de smartphone și de Facebook

O Phone/Designer: Marko Lazic
O Phone/Designer: Marko Lazic

Cei de la Ernst&Young au făcut un studiu prin care s-a cuantificat exact cât de dependenți suntem de smartphone-uri și tablete.

Două treimi dintre posesorii de gadgeturi își verifică telefonul imediat după ce se trezesc. Peste 40% dintre tinerii sub 35 de ani își verifică telefonul de cel puțin două sute de ori în 24 de ore.

Cele mai căutate domenii sunt cele de media și de servicii financiar-bancare. La polul opus, potrivit cercetării Ernst&Young se află domenii precum construcțiile, imobiliarele, leasingul, asigurările și petrolul.

În ceea ce privește programele, aproximativ 70% dintre cei care locuiesc la oraș spun că folosesc aplicațiile business, apoi cele foto și video și cam jumătate muzică.

„Vă mai amintiți cum era înainte să aveți smartphone, când telefoanele nu aveau atât de multe aplicații care să vă capteze atenția? Nu aveați mai mult timp pentru a vă uita în jur și pentur a sta mai mult de vorbă cu oamenii? Suntem prizonierii unei cutii, smartphone-ul”, spune designerul Marko Lazic, care propune O Phone. Device-ul propus de el e extrem de simplist având în vedere multitudinea de funcții pe care le oferă telefoanele de ultimă generație.

O Phone e doar pentru apeluri și mesaje. Are un design futurist, ecranul este unul alb-negru, ceea ce înseamnă că și bateria are o durată de viață mai mare decât cele de pe actualele gadgeturi. O Phone e deocamdată în fază de proiect și rămâne de văzut de cât succes se va bucura mai ales că dependența de smartphone e o problema pe care încă ne e greu să o admitem că o avem.

O Phone/Designer: Marko Lazic
O Phone/Designer: Marko Lazic

O Phone/Designer: Marko Lazic
O Phone/Designer: Marko Lazic

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.