Cum va fi vremea de Revelion

vremea de crăciun
Foto: bluartpapelaria / pixabay.com

Meteorologii anunță că în săptămâna dintre Crăciun și Revelion, dar și în noaptea dintre ani, temperaturile vor începe să scadă și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Va fi o medie de -4…-2 grade în zona stațiunilor montane, în jur de 0 grade în Transilvania, Oltenia și Moldova și temperaturi pozitive în Muntenia și Dobrogea, unde media va fi de 2 grade Celsius.

Pe litoral, de Revelion vor fi cele mai ridicate temperaturi din România, în jur de +4 grade, în timp ce în nordul Bucovinei, s-ar putea înregistra cele mai scăzute temperaturi din afara zonei montane, cu o medie de -3 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În prima săptămână din noul an și de Bobotează, vremea se răcește cam în toată țara, iar mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.