Cum va arăta noul acoperiș al Catedralei Notre Dame? Cele mai interesante proiecte

Foto: Studio NAB

Arhitecții au început să trimită propuneri pentru reparațiile Catedralei Notre Dame din Paris, după ce o parte din structură a fost distrusă de un incendiu.

Printre ideile arhitecților care vor să restaureze catedrala este și o idee cu o seră în locul acoperișului vechi, care era din lemn.

Mai multe părți ale faimoasei catedrale pariziene au fost distruse în timpul unui incendiu care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, iar premierul francez, Edouard Phillipe, a invitat arhitecții la un concurs pentru noul acoperiș al clădirii care să fie ”adaptat tehnicilor și provocărilor timpurilor noastre”.

Studioul parizian de arhitectură NAB a depus deja un proiect care este adaptat celei mai mari provocări cu care se confruntă omenirea: Schimbările climatice.

Acoperișul propus va fi construit din sticlă, iar exteriorul va urma liniile acoperișului precedent, însă la interior va fi o adevărată grădină, cu copaci și flori.

Foto: Studio NAB

Și turla Catedralei Notre Dame, care a fost distrusă de incendiu, va fi înlocuită cu o alternativă ”ecologică”. Va fi o stupină, după cazul stupilor care se aflau pe construcție și au supraviețuit incendiului.

Studioul NAB nu este, însă, singurul candidat pentru refacerea Notre Dame, însă proiectul pe care l-au depus pare cel mai interesant.

Iată și alte câteva propuneri pentru noul acoperiș al catedralei din Franța, de la cele mai practice la cele mai bizare:

Foto: Alexandre Fantozzi
Foto: Vizum Atelier
Foto: Kiss The Architect

 

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.