Cum poți să te ștergi de pe internet

internet
Foto: geralt / pixabay.com

Dacă doriți să ștergeți orice urmă a prezenței dumneavoastră pe internet, acum aveți la dispoziție un site care vă poate ”șterge” de pe web.

Doi programatori suedezi au creat un site care poate elimina prezența dumneavoastră online după doar câteva click-uri. Site-ul se numește deseat.me și a fost creat de Wille Dahlbo și Linus Unneback, sub promisiunea de a ”șterge prezența dumneavoastră de pe internet”.

Serviciul vă permite să vedeți toate site-urile unde aveți cont sau pe care le urmăriți și apoi vă întreabă dacă vreți să vă ștergeți urmele pe care le-ați lăsat pe internet. Site-ul vă cere adresa de email și parola, pentru a putea găsi paginile la care sunteți abonați.

Cei doi suedezi iau foarte în serios datele personale, iar programul pe care l-au creat rulează pe calculatorul clientului, nu pe serverele lor.

”Singurul lucru pe care îl aflăm are legătură cu conturile pe care trebuie să le ștergem. Atât”, spun cei doi, citați de The Telegraph.

Site-ul folosește protocolul de securitate al Google, ceea ce înseamnă că nu primește acces la datele de conectare ale utilizatorului.

Deaseat.me necesita ca persoana care vrea să dispară de pe internet să aibă o adresă de email Google, care să fie folosită pentru toate conturile online. Pentru cei care folosesc adrese de Yahoo! sau Hotmail, serviciul nu este de prea mult ajutor.

Este o unealtă de ajutor, însă, atunci când vine vorba de conturile făcute pe Facebook, Twitter sau Evernote.

Foto: geralt / pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.