Compania care deține Google renunță la 12.000 de angajați

Google FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Google FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Alphabet, compania care deține Google, anunță că își va reduce personalul și va renunța la 12.000 de angajați. Asta înseamnă o reducere de 6% din totalul numărului de angajați. Explicația ar fi că a fost o creștere mult prea rapidă în timpul pandemiei, iar acum trebuie reduse cheltuielile, potrivit Reuters.

Vor fi afectate toate zonele geografice și toate diviziile mari. Alphabet are o capitalizare de piață de 1.200 de miliarde de dolari. Numărul de angajați este de aproximativ 200.000, dublu față de acum patru ani.

O altă companie mare din domeniul tehnologiei, Microsoft, a anunțat că va disponibiliza în următoarea perioadă 10.000 de angajați. Măsura va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă al producătorului de software, la nivel global. Cu toate acestea, Microsoft vrea să facă în continuare angăjări în domenii cheie.

Compania Amazon a anunțat la începutul lunii că va disponibiliza 18.000 de angajați.

Rapoartele arată că 91 de companii au concediat peste 24.000 de angajați din domeniul tehnologiei în primele 15 zile ale acestei luni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.