Cod portocaliu de ninsori în șapte județe

cod portocaliu zăpadă viscol ninsori ninsoare cod galben
Foto: Jill111 / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare viscolită și strat consistent de zăpadă valabil pentru toată ziua de joi în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte din județele Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș.

Potrivit specialiștilor ANM, în aceste zone va continua să ningă, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55… 65 km/h, iar local se vor acumula peste 20 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii anunță și un cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și ploi până vineri, la prânz, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei.

Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.