Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Lista județelor afectate

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme instabilă.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 27 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 21:00

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50…70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.