Cel mai puțin sănătos pește care se vinde în România

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Mulți români aleg, de mulți ani, peștele pangasius. Însă, deși este recomandat consumul de pește, ar trebui să fim atenți și ce alegem. Potrivit realitatea.net, pangasius nu merită nici pe departe titulatura de pește sănătos.

Românii îl aleg pentru că este ieftin, nu are oase și nici un miros pregnant atunci când e gătit. Însă mulți dintre cei care îl cumpără nu se interesează de unde a fost adus.

Este vorba de spre o specie hibrid și este pescuit, în general, din râul Mekong din Vitnam, o apă poluată din cauza deșeurilor rezultate de la multe fabrici din apropiere. De altfel, pangasius este considerat un pește sanitar, fiind o încrucișare între mai multe specii, special creată pentru a rezista într-un mediu poluat.

Un studiu făcut în urmă cu mai mulți ani a arătat că un consum frecvent de pangasius ar putea duce la creșterea nivelului de mercur din organism. Acest metal este asociat cu riscul crescut de cancer, boli de inimă sau anomalii pishice.

O echipă de jurnaliști francezi a făcut un reportaj, în urmă cu mai mulți ani, despre cum sunt crescuți peștii pangasius.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.