Ce spune Dacian Cioloș despre o eventuală candidatură la prezidențiale

dacian cioloș
Foto: Facebook

Europarlamentarul Dacian Cioloș, fondatorul partidului REPER, spune că deocamdată nu este în măsură să anunțe o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2024 și că vrea mai întâi să înțeleagă ce fel de președinte vor românii.

„Pe mine mă interesează cum văd românii, acum, România, cum își văd viitorul cu ce fel de îngrijorări, dacă mai sunt elemente de optimism și, dacă da, care sunt acelea, cum pot fi ele amplificate.

Și mai e un lucru: eu cred că în România următorilor ani, partidele și politicienii nu sunt singura soluție. Sunt parte a soluției, dar eu cred că – și asta am constatat în ultimii ani și cu atât mai mult cu cât merg pe teren, dar încă din 2016, de când am fost prim-ministru, eu am văzut foarte multe competențe și soluții la probleme pe care le avem venind din societatea civilă, din mediul antreprenorial.

Eu, în ultimii doi-trei ani, în afară de perioada de campanie când partidele şi-au prezentat programele politice, nu prea am mai văzut în mediul politic dezbateri serioase despre perspectiva de dezvoltare a României, dar în schimb, am văzut în mediul de afaceri”, a declarat Dacian Cioloş în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă la Prima TV.

Cioloș a mai spus că nu va candida nici la șefia REPER și nici la conducerea altui partid politic.

„Nu am nevoie de nicio funcţie. Eu am fost prim ministru, am fost comisar european, am fost ministru, am fost liderul unui grup politic din Parlamentul European, pe mine nu mă face o funcţie. Eu nu am nevoie de o funcţie ca să pot să-mi spun opinia şi ca să pot să fac lucruri pentru România şi pentru români. Eu cred în tineri, cred că şi în REPER se găsesc tineri care pot să-şi asume responsabilităţi în partid şi pe care o să-i susţin. Noi vom căuta să ne orientăm foarte mult nu numai mesajul politic, dar şi propunerile, spre tineri pe care vrem să-i atragem să se implice nu atât în politică, cât în de ce are nevoie România în momentul de faţă. Ei trebuie să simtă că sunt parte a proiectului ăsta”, a declarat Dacian Cioloş.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.