Ce spune Ciolacu despre o candidatură la prezidențiale. E decis „99,9%”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că nu ia în calcul o candidatură la funcția de președinte al României. De asemenea, în ceea ce privește susținerea lui Mircea Geoană pentru fotoliul de la Cotroceni, președintele PSD a spus că decizia va aparține partidului.

„Dacă mâine sunt alegerile, eu nu sunt… eu nu m-aş înfige, sau nu aş accepta, în acest moment, să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim ministru, pe urmă mai vedem. (…) 99,9% nu cred că voi candida la funcţia de preşedinte”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 TV.

Întrebat dacă ar susţine o candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu a spus că i-ar fi de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa.

„Este un potenţial candidat. Mi-este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD şi şi-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru şi nu eu decid”, a explicat liderul PSD, el arătând că decizia în acest sens aparţine celor din teritoriu.

În ceea ce privește poziția de premier la rotația partidelor, programată în mai 2023 prin protocolul coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, Ciolacu a spus că nu va refuza funcţia de prim-ministru atunci când trebuie să o preia.

„Categoric că nu voi refuza funcţia de prim-ministru la rotaţie, dar e şi normal. În acest moment există această decizie, când am mers la Cotroceni, ca eu să merg pentru funcţia de prim-ministru”, a spus el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.