Un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor, a ajuns la concluzia că multe sortimente de crenvurști de porc au un conținut de carne cuprins între 10% și 93%.
Potrivit InfoCons, „în total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”.
În urma studiului s-a mai constatat că sunt crenvurști care sunt comercializare ca produse din carne de porc, deși primul ingredient de pe listă este carnea de pui. Cea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor.
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.
În ceea ce privește aditivii alimentari, toate sortimentele analizate aveau în compoziție și E-uri, iar numărul acestora a variat între 2 și 11.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: