Ce conțin crenvurștii de porc. Unii au doar 10% carne

FOTO: 41330/Pixabay.com
FOTO: 41330/Pixabay.com

Un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor, a ajuns la concluzia că multe sortimente de crenvurști de porc au un conținut de carne cuprins între 10% și 93%.

Potrivit InfoCons, „în total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”.

În urma studiului s-a mai constatat că sunt crenvurști care sunt comercializare ca produse din carne de porc, deși primul ingredient de pe listă este carnea de pui. Cea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

În ceea ce privește aditivii alimentari, toate sortimentele analizate aveau în compoziție și E-uri, iar numărul acestora a variat între 2 și 11.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.