Câți bani vor primi în plus la salariu bugetarii

Foto: Pixabay

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență cu privire la majorarea salariilor bugetarilor, începând cu 1 august. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, aproximativ 1 milion de angajați de la stat vor beneficia de această mărire, care reprezintă un sfert din diferența până la grila din 2022.

După ședința de guvern, Budăi a spus că va fi, în medie, o majorare de 150 de lei per angajat, sau chiar mai puțin. Nu sunt incluși angajații din sistemul medical, care au ajuns deja la nivelul salarial prevăzut pentru 2022, dar și acei salariați din ministere care au atins acest nivel.

Impactul bugetar, potrivit ministrului Budăi, este de aproximativ 2,1 miliarde de lei și intră în cheltuielile bugetare deja aprobate.

România are aproximativ 1,2 milioane de persoane angajate la stat, iar numărul acestora a crescut în ultimii ani în domenii precum cel al justiției, turismului sau muncii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.