Cât ar obține Maia Sandu, dacă ar fi duminică alegeri prezidențiale în Republica Moldova

Maia Sandu
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu se clasează pe primul loc în preferințele electoratului din Republica Moldova cu peste 27% și ar câștiga un nou mandat dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, potrivit unui sondaj IMAS, citat de Unimedia.

Ea e urmată de Igor Dodon cu 16%. La mare distanță vin Renato Usatîi, edilul capitalei Ion Ceban și fostul premier Ion Chicu – fiecare cu circa 6%.

Fosta bașcană a Găgăuziei Irina Vlah e cotată cu 4,9% din preferințe.

Sondajul a fost acreditat de Comisia Electorală Centrală. Acesta a fost realizat în perioada 2-24 septembrie, pe un eșantion de 822 persoane, față în față, de către operatori IMAS, în limbile română și rusă, marja de eroare fiind de circa 3,4%.

Președinta Maia Sandu refuză să spună dacă va candida sau nu pentru al doilea mandat de șef de stat. „E devreme să discutăm acest subiect”, a spus președinta.

Anterior, Bloomberg a scris că Maia Sandu va candida pentru încă un mandat de președinte al Republicii Moldova la alegerile din anul viitor. Declarația ar fi fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicație. Ulterior, însă, articolul a fost redactat. „Nu am anunțat nimic. A fost o neînțelegere, au corectat articolul. Nu am discutat acest subiect”, a explicat Maia Sandu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.