Când își va da demisia premierul Nicolae Ciucă

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă își va depune mandatul la începutul săptămânii viitoare, potrivit unor surse politice. De asemenea, schimbarea premierilor, adică instalarea lui Marcel Ciolacu în fruntea guvernului, ar urma să aibă loc până la finalul săptămânii viitoare.

Urmează ca ultimele detalii în ceea ce privește portofoliile pe care le va avea fiecare partid să fie rezolvate în acest weekend.

Este posibil ca liderii liberalilor, în frunte cu Nicolae Ciucă, să aibă o întâlnire zilele acestea cu președintele Klaus Iohannis. Un alt element important este faptul că dintre membrii guvernului Ciolacu din partea PNL, 30% vor fi femei.

Tot în zilele următoare se va discuta și dacă UDMR va mai rămân în coaliția de guvernare. Dacă uniunea lui Kelemen Hunor nu va mai face parte din guvernare, discuțiile dintre PNL și PSD ar putea fi reluate de la zero, pentru a se stabili din nou cum vor fi împărțite portofoliile.

Discuțiile din coaliția de guvernare se vor concentra pe politicile fiscale. Una dintre aceste politici se referă la eliminarea unor facilități fiscale de care beneficiază unele categorii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.