Cancelarul Austriei: 20.000 de migranți ilegali care au ajuns în Austria au trecut prin România. Poliția Română știe asta

Karl Nehammer
Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer își apără în continuare votul împotrivia extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre problema Schengen.

Cancelarul Austriei a spus că că 20.000 de migranți care au ajuns ilegal în Austria au trecut prin România, iar Poliția Română știe acest lucru, pentru că i-ar fi înregistrat.

„Poziția Austriei e să susținem Bulgaria și România. Nu e vorba despre o țară împotriva altei țări. Dar trebuie să știți că în Austria avem peste 75.000 de migranți. Și știm din investigațiile poliției austriece că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Și trebuie să găsim o soluție”, a afirmat cancelarul Karl Nehammer.

Întrebat de reporteri cum susține aceste numere, dat fiind că România spune că nu sunt adevărate, Nehammer a spus: „Poliția română îi știe pe acești oameni înregistrați în România. E o problemă de securitate pentru toată Europa. Trebuie să rezolvăm împreună această chestiune”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.