Camera Deputaților își cumpără mașini noi: 4 de la Porsche România, 55 de la Renault

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Camera Deputaților, condusă de președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea să-și înnoiască parcul auto cu 59 de mașini. Dintre acestea, 4 vor de la Porsche România și 55 de la Renault, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Potrivit Hotnews.ro, Camera Deputaților a publicat în data de 11 noiembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) rezultatele unei licitații deschise demarate în acest an pentru achiziția a 59 de autoturisme, împărțite în 2 loturi:

  • primul: – 55 de autoturisme 4×4 diesel, cu o putere de minim 115 CP și o viteză maximă de cel puțin 150 km/h, cu o cutie de viteze manuală, cu 6+1 trepte.
  • al doilea: 4 autoturisme de protocol (berlină în 3 volume pe benzină), tracțiune integrală 4×4, cutie de viteze automată, putere minim 200 CP. 

„Parcul auto are conform normativ 172 autovehicule și 2 remorci. În acest moment în parcul auto sunt 150 autovehicule și 2 remorci, restul autovehiculelor fiind scoase din circulație deoarece durata de viață a fost îndpelinită.

Având în vedere că dintre cele rămase, 40% au peste 2 durate normale de funcționare îndeplinite, iar 19% au peste 4 durate normale de funcționare îndeplinite, pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară completarea și întinerirea parcului auto prin achiziționarea de autoturisme noi”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.