Calcul făcut de Petre Daea: Dintr-un camion de lăcuste nu faci nici o lingură de făină

FOTO: Petre Daea/Facebook
FOTO: Petre Daea/Facebook

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, în privința autorizării de către UE a comercializării ca alimente a unor insecte, că „nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alții”. De asemenea, Daea a ajuns la concluzia că „dintr-un camion de lăcuste nu poate fi obținută nici măcar o lingură de făină”.

„Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, a afirmat ministrul Agriculturii, la Prima News.

Ministrul a mai spus și că pentru a face pâine, „îți trebuie un vagon de lăcuste, să le macini, să le faci”. „Haideți să fim serioși!”, a îndemnat ministrul Petre Daea.

Întrebat ce le-ar transmite unor investitori care vor să facă în România o fermă de crescut insecte pentru alimentație, ministrul Agriculturii a răspuns ferm: „Nu mă găsesc. Când vin, sunt plecat!”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.