BACALAUREAT. Ce subiecte au primit elevii la Limba și literatura română

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Examenul de Bacalaureat de anul acesta a început cu proba scrisă la Limba și literatura română.

La primul subiect, candidații au primit un text la prima vedere din „Ion Creangă. Viața și opera”, de George Călinescu.

La al treilea subiect, de la profilul real, a picat un eseu în care elevii au avut de prezentat particularitățile unui text narativ, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Potrivit datelor Ministerului Educației, peste 130.500 de candidați s-au înscris pentru a susține probele scrise care se vor desfășura în perioada 26-29 iunie în 464 de centre la nivel național — dintre aceștia, peste 16.000 fac parte din promoțiile anterioare. 

Ministerul Educației îi sfătuiește pe elevi să citească cu atenție cerințele și să aibă la ei actul de identitate, un pix/stilou cu pastă albastră, apă și șervețele.

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, în intervalul orar 12.00-18.00.

Candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale se vor afișa pe 7 iulie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.